• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День захисника України та День українського козацтва

День захисника України та День українського козацтва

2017-10-13

/Files/images/11aaavvva/Рисунок2.png

Дата 14 жовтня в нашій країні багата на свята. Це і релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці, і День українського козацтва. А з 2015 року 14 жовтня ми також святкуємо День захисника України – це державне свято. Тому ми щиро, від усієї душі вітаємо наших чоловіків та хлопців, бажаємо вам бути завжди мужніми, відважними, сильними, добрими та благородними.

У глибину століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. Мабуть немає жодної людини в нашій багатостраждальній Україні, яка б не знала про славну Запорозьку Січ, про січове лицарство – козацтво, про їхні походи і подвиги. Тож 11 жовтня в нашій-школі відбулася козацька гра-квест «Дніпровськими порогами» для учнів 5 – 8 класів. Наші учні залюбки мандрували дніпровськими порогами, адже кожен знає, щоб стати справжнім козаком, потрібно ще добратися до острова Хортиці, а це було під силу не кожній людині. На сміливців чекали шість випробувань, де вони могли продемонструвати свої знання з історії козацтва, стройової підготовки, кулінарний хист, свої художні таланти тощо. Учасники квесту отримували за виконання завдань гроші – справжнісінькі українські гривні. По закінченню гри ці кошти вони мали змогу витратити, беручи участь у аукціоні. На аукціоні розігрувалися літери словосполучення, відгадавши яке команда – рій перемагала. Найкращими стала команда 5-а класу, рій «Патріоти». Всі учасники квесту отримали солодощі, а переможці – золотий козацький скарб!

/Files/images/11aaavvva/P1030292.JPG/Files/images/11aaavvva/P1030295.JPG/Files/images/11aaavvva/P1030297.JPG/Files/images/11aaavvva/P1030299.JPG

Патріотизм, героїзм нашого народу у всі часи був прикладом для наслідування і сьогодні залишається прикладом для майбутніх поколінь. Ніхто б не подумав, що на рідній українській землі в ХХІ сторіччі лунатимуть постріли, будуть гинути люди, воїни, захисники. Нині знову прийшов цей час – час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.

Захисник України – це горде звання, це той, хто ціною свого життя захищає незалежність нашої Батьківщини, надзвичайно хоробрий та відважний, який не зраджує, а всією душею вболіває за Україну. Нехай кожен з нас дасть собі відповідь на питання: чи зміг би я?

12 жовтня пройшли спортивно-розважальні змагання «Козацький гарт» серед хлопців-старшокласників, майбутніх захисників нашої держави. Дві команди («Вільні козаки» та «Козацькі діти») змагалися як у спортивних конкурсах, естафетах, демонструючи свою силу та спритність, так і в конкурсах, де потрібно було проявити кмітливість та творчість. Усім присутнім найбільше запам’ятався гопак у виконанні обох команд. Отримати додаткові бали для своїх фаворитів допомагали дівчата-вболівальниці. Їм також довелося пройти декілька випробувань: пришити ґудзик, очистити картоплю та заплести косу. У запеклій боротьбі перемогу здобула команда «Вільні козаки». Наші хлопці у котре доводять нам, що вони гідні сини своєї Батьківщини, майбутні захисники України, справжні козаки.

/Files/images/11aaavvva/P1030317.JPG/Files/images/11aaavvva/P1030328.JPG/Files/images/11aaavvva/P1030333.JPG/Files/images/11aaavvva/P1030345.JPG

13 жовтня фойє нашої школи-інтернату прикрашала чудова виставка козацьких оберегів «З надією, з любов’ю, з миром…», зроблених власноруч із природних матеріалів. Учні усіх класів не залишилися байдужими і взяли участь у виставці. Були представлені неповторні, унікальні роботи, зроблені з естетичним смаком і наповнені глибоким змістом. Від них віяло почуттями щирості і доброти, бажанням добробуту для кожного, неначе протягнута рука справжньої допомоги.

/Files/images/11aaavvva/P71013-093435.jpg/Files/images/11aaavvva/P71013-093450.jpg/Files/images/11aaavvva/P71013-093456.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi