• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Довгоочікувана зустріч з гостями із Італії

Довгоочікувана зустріч з гостями із Італії

2017-11-06

/Files/images/11aaa/100011 (3).JPG

Для кожної людини поняття слів добро, милосердя різне. Почувши ці слова хтось подумає про вчинки, хтось захоче перейнятися бідою оточуючих і діяльно допомогти… Але, кажуть, що зараз кожен живе сам по собі, не вникаючи в проблеми інших. Що грошові відносини стали витісняти колишні, побудовані на доброті і бажанні безкорисливо допомогти іншому, втратили толерантність, чуйність і те тепло душі, яким в усі часи славився наш народ. Але я вважаю, що це не так. Звичайно, коли людина говорить красиві слова та обіцянки – це ще не так багато вартує. Потрібно підкріпляти свої слова реальними вчинками. Адже добро – це людяність, взаємодопомога, це особливе ставлення одне до одного.

Вихованцям Конотопської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату дуже пощастило зустріти на своєму життєвому шляху людей, які простягнули їм руку допомоги за покликом душі. Італійська громадська організація «La vita si Colora» («Життя набирає барв»), співпрацюючи із сумською ГО «Агенція сприяння розвитку громад» кожного літа вже 5 років поспіль здійснює найзаповітніше бажання наших учнів – подорожувати, відпочивати біля моря та грітися на сонячних пляжах. Я думаю, що острів Сардинія знайомий кожному, як знане курортне місце і саме там відпочивають наші діти. Завдяки цим поїздкам вони вже не погано володіють італійською, показують гарні знання італійської культури та історії і, звичайно ж, оздоровлюються, адже морське повітря надзвичайно корисне.

6 листопада в Конотопській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбулася урочиста зустріч з нагоди 5-річчя спільного благодійного проекту ГО «La vita si Colora» («Життя набирає барв») та ГО «Агенція сприяння розвитку громад» (м. Суми), направленого на оздоровлення та відпочинок дітей соціально незахищених категорій населення та вихованців інтернатних закладів в Італії. На зустрічі були присутні представниця італійської громадської організації «La vita si Colora» («Життя набирає барв») пані Міма (скор. від Домініка), голова ГО «Агенція сприяння розвитку громад» Маркевич М.К., адміністрація школи-інтернату, діти та їхніх батьки. Гостям показали експозицію музею «Історія спеціальної школи-інтернату», презентаційний відеоролик про наш навчальний заклад. Волонтер-супроводжуючий наших учнів в Італії Винниченко Н.О. підготувала фото-звіт про перебування дітей закордоном. Пані Міма отримала подяку голови Сумської обласної державної адміністрації за плідний внесок у розвиток італійсько-українських відносин. Грамоти від мера міста Плоаге (о. Сардинія) за активну співпрацю отримали директор Дрига П.Я. та педагогічний колектив школи-інтернату, голова ГО «Агенція сприяння розвитку громад» Маркевич М.К. Подякою начальника управління молоді та спорту Сумської ОДА нагородили волонтера-супроводжуючого Винниченко Н.О. Подяками були нагороджені також незмінні спонсори благодійного проекту ТОВ «Преміум Стар» та страхова компанія «Саламандра-Україна». Подальше спілкування учасників мало більш неформальний характер, зустріч перетворилася на привітне смачне чаювання, де батьки, діти та гості нашого закладу мали нагоду поділитися особистими враженнями, висловити побажання на майбутнє та щиро подякувати нашим італійським друзям.

/Files/images/11aaa/100011 (1).JPG/Files/images/11aaa/100011 (4).JPG/Files/images/11aaa/100011.JPG/Files/images/11aaa/100011 (2).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi