Проектна діяьність наших учнів

2019-04-17

/Files/images/0nova_ukr_shkola/image23.jpg

Проектне навчання дедалі більше набирає обертів, оскільки є дуже ефективним і актуальним сьогодні. Це метод, навчаючись за яким, учні, певний час досліджуючи і реагуючи на справжні, цікаві та складні питання, отримують потрібні знання та навички. Навчання відбувається природним шляхом, ненав’язливо, адже ціль – не вивчити, а виконати завдання, отримати результат, що дійсно мотивує дітей.

Цілий рік учні нашої школи працювали над своїми класними проектами. Перші класи висаджували «Город на підвіконні», 2 клас вивчав воду в рамках проекту «Чарівна краплинка», третьокласники зосередили свою увагу на «Мистецтві створення книги» і стали постійними гостями Конотопської районної бібліотеки. 4 клас вирішив обрати екологічний проект «Будь природі вірним другом» і навіть посадили дерево – грецький горіх, а учні 5-го класу активно досліджували своїх предків у проекті «Мій родовід – моя родина», адже сім’я – це найбільший скарб кожної людини. 6-ті класи вирішили ближче познайомитися із відомими людьми Конотопщини, тими, ким пишається наш рідний край . В рамках проекту «Видатні люди Конотопщини» було проведено чимало зустрічей із цікавими особистостями нашого міста. Семикласники обрали для себе проект під назвою «На крилах творчості», адже дуже хотіли відкрити в собі нові грані, отримати корисний досвід і просто створювати красу власноруч. Учні 8-го та 9-го класів вирішили розмахнутися і впродовж року працювали над проектом «Стежками рідного краю». Вони досліджували не лише місто Конотоп та Сумську область, а всю Україну. Дуже знаковим виявився проект 12-го класу – «Алея випускників». Старшокласники висадили алею дерев для рідної школи та її вихованців на згадку.

17 квітня відбулася презентація досягнень та тих результатів, яких наші учні вже досягли. Адміністрацією нашої школи були виділені декілька проектів: проекти перших класів, проект 6-го класу, проект 2-го класу та проект випускників.

Проектна методика – це захопливий спосіб вивчати навколишній світ. Маємо надію, що це стане доброю традицією і буде надихати наших учнів на нові дослідження у майбутньому.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi