• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 33-ті роковини Чорнобильської катастрофи

33-ті роковини Чорнобильської катастрофи

2019-04-26

/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (3).JPG

33 роки тому світ сколихнула страшна новина – 26 квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, вибухнув 4-й реактор Чорнобильської атомної електростанції.

Сьогодні в холі школи-інтернату відбулася загальношкільна акція «Від ядерної хмари до мирного атому» до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії. Кожний клас виготовляв власноруч паперові журавлики, які є символом миру і взаєморозуміння. Діти своїми журавликами збудували своєрідний захисний саркофаг, зробили ядерну хмару безпечною і атом став мирним, адже він повинен служити людям, а не загрожувати їм. Ми переконані, що діти, коли робили цих журавликів, засвоїли важкі уроки історії. І нехай ці паперові птахи несуть на своїх крилах дитячі молитви за мир! Також протягом дня на перервах працювало шкільне радіо «Гірчить Чорнобиль крізь роки…», по якому транслювалася коротка історична довідка та згадувалися ім’я загиблих, зокрема пожежників, які загинули першими.

Тридцять років дослідження підвели до висновку, що значна частина зони безпечна і її межі можливо незабаром зміняться. Ми в це віримо!

/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (2).JPG/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (4).JPG/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (5).JPG/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (6).JPG/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (1).jpg/Files/images/0nova_ukr_shkola/чорнобиль (7).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi